Kam na izlet

Korada

CSS Website Layout

Prostrani vrh na Primorskem z razgledom na Julijske Alpe

Korada je prostran, mehko zaobljen in travnat vrh visoko nad dolino Soče. Ljubitelje slovenskega ljudskega izročila je potrebno opozoriti, da je bila Korada nekoč močno vpeta v življenje posoških starovercev, katerih vera se je prelivala s tako imenovano novo vero. Le-tej v čast so tik pod vrhom postavili samotno cerkvico posvečeno sveti Jerici, poimenovani tudi Genderca. Ljubitelje izletov širom po Sloveniji, pa je potrebno opozoriti, da je Korada izreden razglednik. Julijske Alpe in hribovja na poti do njih so kot na dlani. In še majhna skrivnost, če imamo s samo res majhne otroke, z avto se lahko zapeljemo skoraj povsem do vrha, kar pa vsekakor ni naš namen.


Preberi več...

Panoramski posnetek

Velika Tičarica

CSS Website Layout

Razgledno brezpotje v Julijskih Alpah

Velika Tičarica je manj obiskan vrh v osrednjem predelu Julijskih Alp, saj je gora brezpotna, vzpon nanjo pa poteka po zelo strmem pobočju. Nahaja se med Dolino Triglavskih jezer in dolino Za Kopico in je izvrsten razglednik. Pritisnite desno na panoramski posnetek, pred vami se bo odprl širok pogled zlasti na dolgo verigo Spodnjih Bohinjskih gora, Komno in na sosednje gore nad omenjenima dolinama.


Preberi več...

Panoramski posnetek

Kam na izlet

CSS Website Layout

Izleti po Sloveniji

Devet predlogov kam na izlet v aprilu.

Z Male Osojnice se pred nami odpre najlepši razgled na Bled.

Mala Osojnica

Mala Osojnica nas bo navdušila z najlepšim razgledom na Blejsko jezero.

Preberi več...

Pliskovica je kraška vasica pod Volnikom.

Pliskovica

Pravi pristni Kras bomo najlažje spoznali na krožnem potepu okoli vasice Pliskovica.

Preberi več...

Mogočne razvaline gradu Lindek nad Frankolovim.

Grad Lindek

Grad Lindek nas bo presenetil s še vedno mogočnimi razvalinami in razgledom na spodnjo Savinjsko dolino.

Preberi več...

Hudorunik se nahaja na Vojskarski planoti nad Spodnjo Kanomljo. Z njega se odpre razgled na sosednjo planoto, kjer se nahaja Jelenk pa tudi arheološko najdišče Divje babe.

Hudournik

Hudournik je izvrsten razglednik na severnem robu Vojskarske planote. Če se nam ne ljubi hoditi, se lahko z avtom pripeljemo skoraj povsem do vrha.

Preberi več...

Vodnikov razglednik ima pogled na Bohinjsko jezero med gorama Rudnica in Studor.

Vodnikov razglednik

Z Vodnikovega razglednika se po mnenju mnogih odpre najlepši razgled na Bohinjsko jezero in je odličen za družinski izlet.

Preberi več...

Sečoveljske soline ob reki Dragonji tvorijo skupaj s solinarskimi hišicami nepozaben prizor.

Sečoveljske soline

Sečoveljske soline so najlepše ob reki Dragonji. Številne solinarske hišice skupaj z plitvim morjem rišejo nepozabno kulturno krajino.

Preberi več...

Pravljični izleti po Sloveniji

Ostrič

Ostrič je po pripovedovanju domačinov rojstni kraj bajeslovnega Štrpeda, živalce z belim kožuščkom, sokolovimi krili in ušesi iz jesenovega listja.

Preberi več...

Izvir Rakitnice

Pot do izvira Rakitnice nas vodi ob vznožju Velike gore, kjer nas, kot pravi ljudsko izročilo, visoko pod njenim robom spremljajo od sonca in nevestine togote okameneli svati.

Preberi več...

Bogatin

Bogatin je povezan s posoško pripovedko o trentarskem lovcu in njegovem lovu na Zlatoroga. Rogovi čudežne živali so ključ do silnega zaklado v globinah mitske gore.

Preberi več...