Meniji za izlete po regijah Slovenije

  

  Dvorec Viltuš za gps sled ali galerijo pritisni na zgornje ikone 
Dvorec Viltuš

Dvorec Viltuš danes spada med večje in zagotovo najlepše grajske komplekse pri nas. Nahaja se ob vznožju hriba Tičnica. Čeprav lahko njegov začetek uvrstimo v leto 1625, ko je bila pozidana skromna dvonastropna grajska stavba je njegov izvor precej starejši. Je namreč naslednik srednjeveškega gradu Viltuš, ki je bil že v daljnem letu 1193 pozidan vrh Tičnice ob katere vznožju danes stoji dvorec Viltuš....

dvorec Viltuš

Družinski izlet: Opisan izlet je kratek in primeren tudi za otroke, ki so komaj shodili. Izlet lahko opravimo tudi z vozičkom za otroke. Vkolikor se nam nikamor ne mudi, bomo v zelo lepem angleškem parku Viltuša zlahka preživeli tudi več ur.

Zahtevnost: Sprehod.

Oprema: Lažja športna obutev.

Višinska razlika na sprehodu.

Dvorec Viltuš: 291 m
Izhodišče: 285 m
Višinska razlika na poti: približno 10 m

Izhodišče: Zapeljemo se v Maribor in z avtom prečkamo reko Dravo. Nato se držimo smeri za Dravograd - pomembno je, da se držimo ceste, ki vodi iz Maribora v Dravograd severno ob reki Dravi, oziroma ob njenem levem bregu. Cesta nas vodi mimo naselja Kamnica od koder imamo do dvorca Viltuš še približno 6 kilometrov vožnje. Viltuš se nahaja povsem ob cesti in ga ne moremo spregledati. Ko pridemo do dvorca zapeljemo desno na makadamsko cesto (november, 2022), ki se nahaja povsem ob stavbi. Tu na ustreznem mestu parkiramo.

Prehojen čas na sprehodu.

Časi: Ogled zunanjosti dvorca Viltuš in sprehod po njegovem parku nam bo vzel 20 minut časa.

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja na sprehodu.

Vzpon: Poljubno se sprehodimo po dvorišču in zelo lepem parku dvorca Viltuš.

Povratek: /