Grad Otočec - Struga

        
 
 Grad Struga od gradu Otočec - za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone
 
grad Struga

Opisani sprehod bi lahko imenovali tudi grajska pot od gradu Otočec do gradu Struga ob reki Krki, ki znana po številnih gradovih. Pot primerna tudi kot družinski izlet z vozičkom za otroke je poseben ravno zaradi sprehoda, ki nas vodi med dvema še živima gradovoma, kar je pri nas redkost. Večina gradov je pač v ruševinah. Vkolikor nam kratek sprehod ni dovolj ga lahko podaljšamo s krožno potjo preko golf igrišča Otočec pri gradu Struga. Ta del je opisan posebej. Sprehod se nahaja v regiji Dolenjska in Novomeško-Krški podregiji.

Zahtevnost: Sprehod.

Oprema: Običajna pohodniška oprema.

višina višina višina

Višina: 190 m
Višina izhodišča: 164 m
Višinska razlika:
24 m

Izhodišče: Peljemo se po avtocesti Ljubljana - Zagreb. Zapustimo jo na izvozu Kronovo, Otočec. Takoj zavijemo desno in na krožnem križišču nadaljujemo z vožnjo v smeri izvoza Otočec. Pri bencinski črpalki zavijemo levo pod podvoz in parkiramo na parkirišču ob Krki nasproti gradu Otočec.

čas hoje čas hoje čas hoje

Časi: Grad Otočec - grad Struga 30 minut.

Sezona: Vsi letni časi.

opis poti opis poti opis poti

Vzpon: Od parkirišča gremo preko Krko po lesenem mostu na otok gradu Otočec. Sprehodimo se po grajskem dvorišču in otoku. Nato preko lesenega mostu nadaljujemo na drugi breg Krke in zavijemo levo. Kmalu gremo mimo kampa Otočec za katerim cesta zavije desno mi pa nadaljujemo mimo zapornic po makadamski stezi naprej ob reki Krki. Te poti se držimo povsem do gradu Struga.

Sestop: Na izhodišče se vrnemo po isti poti.

Pritisni na spodnje sličice.

    Za galerijo (19) pritisni: Od Otočca do Struge

  Sprehod nas vodi od izvrstnega vodnega gradu Otočec do ohranjenega gradu Struga, ki se prav tako nahaja ob reki Krki.