Meniji za izlete po regijah Slovenije

         

 Sečoveljske soline iz Seče - za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone

Sečoveljske soline

Družinski izlet po severnem delu Sečoveljskih solin imenovanem Lera pričnemo v Seči in je nekaj posebnega. Takoj, ko plačamo vstopnino nas pričnejo soline navduševati s svojo lepoto, ki je seveda pri nas v takem obsegu ne moremo najti nikjer drugje. Na koncu poti imamo na voljo razgledno točko, od koder lažje zajamemo njihovo velikost. Od tu so, na temu delu precej gosto ...

Zahtevnost: Sprehod.

Oprema: Običajna pohodniška oprema.

Višinska razlika na sprehodu.

Višina: 1 m
Višina izhodišča: 1 m
Višinska razlika:
0 m

Izhodišče: Vozimo se po avtocesti Ljubljana - Koper ter nato nadaljujemo po regionalni cesti mimo Izole, Strunjana, Portoroža in Lucije do Seče. Tu na vrhu klanca zavijemo desno navzdol. Na koncu tlakovanega dela poti je križišče, kjer na desni strani opazimo stavbo Pick & Place. Od tu naravnost se ob mostu čez Jernejev kanal že vidi glavni vhod v Krajinski park Sečoveljske soline. Na vhodu sta parkirišče in zapornica, kjer plačamo vstopnino.

Prehojen čas na sprehodu.

Časi: Izhodišče - konec solin 30 minut.

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja na sprehodu.

Vzpon: Od zapornice, kjer smo plačali vstopnino nadaljujemo naravnost po asfaltni cesti dolgi približno 2 kilometra. Pot nas vodi mimo številnih bazenov, kjer še vedno pridelujejo sol in lahko opazujemo solinarje med delom, vozičke na tirih, zapornice bazenov itd. Približno na pol poti lahko obiščemo trgovino z izdelki povezanimi s tu pridelano soljo. Pot zaključimo pri centru za obiskovalce, kjer si lahko med drugim ogledamo krajši film in vodni režim solin z njihovo interaktivno maketo. Na voljo imamo tudi razgledno ploščad.

Sestop: Na izhodišče se vrnemo po isti poti.