Meniji za izlete po regijah Slovenije

    

  Kolesarski izlet: Rogla - Klopni vrh za gps sled ali galerijo pritisni na zgornje ikone
Rogla - Klopni vrh

Koča stoji na razgledni jasi severno-vzhodno od Klopnega vrha. Predvojno planinsko kočo so leta 1941 požgali partizani z namenom, da ne bi bila na voljo okupatorju. V istem letu je v bližini koče potekala prva odprta bitka, v kateri so borci Pohorske čete prvikrat premagali Nemce, na kar nas opozarja spomenik. Pred kočo je na ostankih kletne etaže med vojno požgane vile urejena razgledna terasa.


Zanimivosti na poti:
pohorski gozdovi, planinska koča Pesek, Ranč Pri Pesku, Zgornja brv, planinska koča Klopni vrh

Zahtevnost: Lahka kolesarska pot.

Tip kolesa: XC gorsko kolo, treking kolo, e-kolo
Še namig: Pred izletom vam priporočamo, da preverite zahtevnost poti, na katero se podajate. Če je za vašo telesno pripravljenost prezahtevna, si izposodite e-kolo, ki vam bo pomagalo premagati vzpone in razdaljo.

Sprehod. Sprehod. Sprehod.

Najvišja točka na poti - Rogla: 1517 m
Cilj - Klopni vrh: 1340 m

Sprehod traja manj kot eno uro. Čas hoje okoli izleta. Kaže koliko časa porabimo do cilja.

Krožna pot/dolžina: Hotel Planja – Koča na Pesku – Zgornja brv - Klopni vrh - Hotel Planja: 20km.

Sezona: Vsi letni časi.

Izlet. Izlet. Izlet.

Opis poti: Z Rogle nas pot vodi proti Pesku, kjer nadaljujemo desno na makadamsko cesto proti Oplotnici. Po približno dveh kilometrih pridemo do odcepa Spodnja Brv, kjer zavijemo levo proti Klopnemu vrhu. Sledi pomirjujoča pot o gozdni cesti, kjer uživamo v šumenju pohorskih gozdov in opazovanju gozdnih živali. Po prijetnih nekaj kilometrih se spustimo do hoče pod Klopnim vrhom, kjer se razprostre lep pogled na Ruše in Maribor. Lahko se tudi okrepčamo z lokalnimi dobrotami, kot sta srčna moč in domača jelenova salama. Po isti poti se vrnemo na izhodišče.

Sestop: Na izhodišče nas pripelje krožna pot.