Rodica

rodica     rodica     rodica

 Rodica iz parkirišča nad vasjo Grant - za gps sled, galerijo ali forum pritisni na zgornje ikone

Rodica

Rodica se nahaja nad Bohinjskim jezerom v Spodnjih Bohinjskih gorah. Ima lep razgled na Julijske Alpe in Škofjeloško in Cerkljansko hribovje. Nahaja se v subregiji Julijske Alpe, ki je del regije Zahodni Alpski svet.

Zahtevnost: Lahka označena pot.

Oprema: Običajna pohodniška oprema. Pozimi priporočamo uporabo derez.

višina višina višina

Višina: 1966 m
Višina izhodišča: 1183 m
Višinska razlika:
783 m

Izhodišče: Vozimo se po cesti Podbrdo - Most na Soči. Ko pridemo v vas Koritnico zavijemo iz glavne ceste proti vasi Rut. Tu pridemo do manjšega križišča, kjer nadaljujemo naravnost. Cesta gre levo proti vasi Grant. Kmalu pridemo na makadamsko cesto, ki se začne vzpenjati skozi gozd. Smer, ki vodi na Rodico je dobro označena. Parkiramo na enem od parkirišč ob cesti.

čas hoje čas hoje čas hoje

Časi: Parkirišče Gantarski gozd - Rodica 2 ure 25 minut.

Sezona: Vsi letni časi.

opis poti opis poti opis poti

Vzpon: S hojo nadaljujemo navzgor po makadamski cesti. Kmalu pridemo do zapornice. Gremo naprej in makadamska cesta počasi postane kolovoz. Za lovsko opazovalnico kmalu pridemo do razpotja, kjer nadaljujemo desno v smeri Rodice. Sprva hodimo skozi gozd, nato pa skozi ruševje. Pod vrhom Jehlc pot zavije desno. Nekaj časa hodimo po pobočju Jehlca in nato pot nekajkrat zavije. Tik predno se povzpnemo nad omenjeni vrh pot zavije desno in na Rodico se pričnemo vzpenjati po njenih južnih pobočjih. Sledimo naši poti. Nato pridemo do razpotja, kjer nas table usmerjajo levo na Šijo in desno na Rodico in Črno prst. Nadaljujemo proti Rodici katere vrh dosežemo v 15 minutah.

Sestop: Na izhodišče se vrnemo po isti poti.

Mobilni pogled:
- za več fotografij pritisni na povezavo Rodica -

8 slik

rodica-01

rodica-02

rodica-03

rodica-04

rodica-05

rodica-06

rodica-07

rodica-08