Meniji za izlete po regijah Slovenije
      
 
 Brdo pri Kranju iz glavnega parkirišča - za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone
 
Brdo pri Kranju

Naše najbolj znano protokolarno posestvo Brdo pri Kranju nam ponuja odličen družinski izlet, ki ga lahko v celoti opravimo tudi z vozičkom za otroke. Skoraj 10 kilometrov dolga krožna pot nas vodi povsem ob ograji posestva in je priljubljena zlasti pri rekreativcih in vseh, ki iščejo nekoliko daljši sprehod s pogledom na gore. Srečali bomo številne tekače, sprehajalce in družine z otroki ...

Izlet okoli protokolarnega posestva Brda pri Kranju lahko v celoti opravimo z vozičkom za otroke.

Družinski izlet: Izlet okoli Brda pri Kranju je primeren za otroke vseh starosti, tudi za tiste, ki so komaj shodili, saj je pot ves čas povsem položna. Le zaradi njene dolžine bomo najmlajšim po potrebi pomagali ali z nošenjem ali z vozičkom - pot lahko v celoti opravimo z voziškom za otroke.

Zahtevnost: Sprehod.

Oprema: Običajna pohodniška oprema.

Višinska razlika na sprehodu.

Višina: 468 m
Višina izhodišča: 460 m
Višinska razlika:
40 m

Izhodišče: Peljemo se po avtocesti Ljubljana - Jesenice, ki jo zapustimo na izvozu Kranj vzhod. Na prvem krožišču gremo ven na tretjem izvozu proti Kranju. Na naslednjem krožišču pri Mercator trgovini gremo ven prvi izvoz v smer Jezerskega. Vozimo se do T križišča pred naseljem Britof, kjer zavijemo levo. Na semaforiziranem križišču v Britofu gremo naravnost, nato pa po glavni cesti skozi naselji Orehovlje in Predoselj do uvoza na posestvo Brdo pri Kranju na desni strani, kjer je urejeno veliko parkirišče.

Prehojen čas na sprehodu.

Časi: Krožna pot okoli posestva 2 uri.

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja na sprehodu.

Vzpon: S hojo pričnemo tako, da poiščemo izhod iz parkirišča na makadamsko cesto, ki vodi za hotelom ob parkirišču proti gori Storžič in ostalim sosednjim vrhovom tega dela Kamniško-Savinjskih Alp. Pred sabo vidimo gozd posestva in ko pridemo do njega zavijemo desno. Sedaj se držimo ograje posestva vse dokler ne pridemo nazaj na izhodišče. Večina poti poteka po makadamski cesti, le zadnji del poti, ki se prične za trim napravami hodimo po pločniku ob lokalni asfaltirani cesti.

Sestop: Na izhodišče nas pripelje krožna pot.