Kojnik

        

 Kojnik iz Podgorja - za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone

Kojnik

Kojnik se nahaja na južnem delu Podgorskega krasa, ki spada v Mediteranski svet. Nudi lep razgled proti Slavniku, Podgrajskemu podolju, Snežniku in deloma Jadranskemu morju. Del razgleda nam zakriva gozd na vrhu. Stoji na severnem delu obsežne travnate planote, ki jo na jugu ob slovensko hrvaški meji zaključuje razgledni Kavčič.

Zahtevnost: Lahka označena pot.

Oprema: Običajna pohodniška oprema.

višina višina višina

Višina: 802 m
Višina izhodišča: 470 m
Višinska razlika:
332 m.

Izhodišče: Vozimo se po primorski avtocesti. Zapustimo jo na izvozu za Kozino. Z vožnjo nadaljujemo po stari cesti v smeri Koper. Pri vasi Petrinje zavijemo levo za smer Podgorje in po slabih dveh kilometrih ponovno levo. Približno šest kilometrov po temu odcepu pripeljemo v Podgorje, kjer parkiramo na desni strani na urejenem parkirišču ob igrišču..
Z vožnjo lahko nadaljujemo. Takoj za parkiriščem iz glavne ceste zavijemo desno in nadaljujemo po glavnem makadamu. Po nekaj minutah vožnje pridemo do večjega makadamskega križišča. Tu parkiramo in nadaljujemo peš.

čas hoje čas hoje čas hoje

Časi: Izhodišče na makadamskem križišču - Kojnik 45 minut.

Sezona: Vsi letni časi.

opis poti opis poti opis poti

Vzpon: Od mesta kjer smo parkirali nadaljujemo peš po glavnem makadamu. Pozorni smo na markacije na levi strani, ki nas vodijo na Kojnik. Pot se sprva začne precej položno. Vodi nas direktno v pobočje Kojnika in sčasoma postane bolj strma. Hodimo po gozdu. Nato pridemo na jaso, ki ji sledi borov gozdiček. Kmalu zatem pridemo na Kojnik.

Sestop: Vrnemo se po isti poti.

Pritisni na spodnje sličice.

    Za galerijo (67) pritisni: Kojnik
  Razgled na poti na Kojnik. Pred nami se odpirajo kopasti oblaki.