Meniji za izlete po regijah Slovenije

        

 Kojnik iz Podgorja - za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone

Kojnik

Kojnik se nahaja na južnem delu Podgorskega krasa, ki spada v Mediteranski svet. Nudi lep razgled proti Slavniku, Podgrajskemu podolju, Snežniku in deloma Jadranskemu morju. Del razgleda nam zakriva gozd na vrhu. Stoji na severnem delu obsežne travnate planote, ki jo na jugu ob slovensko hrvaški meji zaključuje razgledni Kavčič.

Zahtevnost: Lahka označena pot.

Oprema: Običajna pohodniška oprema.

Višinska razlika na lahki poti.

Višina: 802 m
Višina izhodišča: 470 m
Višinska razlika:
332 m

Izhodišče: Po avtocesti Ljubljana - Koper se peljemo do izvoza Kozina. Z vožnjo nadaljujemo po stari cesti proti Kopru. Pri vasi Petrinje zavijemo levo za smer Podgorje in po slabih dveh kilometrih ponovno levo. Približno šest kilometrov za tem odcepom pridemo v Podgorje, kjer parkiramo na desni strani ceste na velikem urejenem parkirišču ob igrišču. Parkirišče je plačljivo (1EUR/dan, junij, 2020).
Z vožnjo lahko nadaljujemo. Takoj za parkiriščem iz glavne ceste zavijemo desno in nadaljujemo po glavnem makadamu. Po nekaj minutah vožnje pridemo do večjega makadamskega križišča. Tu parkiramo in nadaljujemo peš.

Prehojen čas po lahki poti.

Časi: Izhodišče na makadamskem križišču - Kojnik 45 minut.

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja po lahki poti.

Vzpon: Od mesta kjer smo parkirali nadaljujemo peš po glavnem makadamu. Pozorni smo na markacije na levi strani, ki nas vodijo na Kojnik. Pot se sprva začne precej položno. Vodi nas direktno v pobočje Kojnika in sčasoma postane bolj strma. Hodimo po gozdu. Nato pridemo na jaso, ki ji sledi borov gozdiček. Kmalu zatem pridemo na Kojnik.

Sestop: Vrnemo se po isti poti.