Meniji za izlete po regijah Slovenije

         

  Slap Rinka za gps sled ali galerijo pritisni na zgornje ikone 
Slap Rinka

Slap Rinka je slap reke Savinje, ki izvira v krnici Okrešelj. Je eden lepših in najbolj obiskanih slapov pri nas. Ponaša se s tremi stopnjami, pri čemer je najbolj znana in tudi najvišja spodnja tretja stopnja. Tu njegova voda pada ob navpični 90 metrov visoki steni na koncu Logarske doline, kjer se je tekom časa oblikoval izjemnen naravni amfiteater. Rinka je zlasti v poletnih mesecih ...

Slap Rinka

Družinski izlet: Izlet je primeren za otroke stare 2 do 3 leta. Pot je lahka in kratka, a na njen vseeno naredimo nekaj višinskih metrov. Slap ob dal s svojo pršečo vodo otrokom ob vročih poletnih dnevih veliko veselja. Najpogumnejši se bodo v tolmunu ob vznožju slapa tudi namočili v mrzli vodi.

Zahtevnost: Lahka označena pot.

Oprema: Običajna pohodniška ali lažja športna obutev.

Višinska razlika na lahki poti.

Slap Rinka: 1164 m
Izhodišče: 1005 m
Višinska razlika do vznožja slapu: približno 100 m

Izhodišče: Zapeljemo se v Luče, preko Kranjskega raka in Podvolovjeka, ali preko Ljubnega ob Savinji, kjer gremo naprej proti Logarski dolini. Kmalu za vasjo Solčava pridemo do križišča, kjer gre levo cesta v Logarsko dolino. Tu, če je potrebno plačamo vstopnino za dolino ter se zapeljemo naprej po cesti. Peljemo se do parkirišča pred Kočo pod slapom Rinka kjer parkiramo.

Prehojen čas po lahki poti.

Časi: 20 minut.

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja po lahki poti.

Vzpon: S parkirišča se sprehodimo do Koče pod slapom Rinka. Od tu sledimo planinskim markacijam, ki nas vodijo po široki markirami pešpoti. Držimo se je vse do vznožja Rinke pod Orlovim gnezdom.

Povratek: Na izhodišče se vrnemo po isti poti.