Meniji za izlete po regijah Slovenije

         

  Slap Rinka za gps sled ali galerijo pritisni na zgornje ikone 
Slap Rinka

Slap Rinka je slap reke Savinje, ki izvira v krnici Okrešelj. Je eden lepših in najbolj obiskanih slapov pri nas. Ponaša se s tremi stopnjami, pri čemer je najbolj znana in tudi najvišja spodnja tretja stopnja. Tu njegova voda pada ob navpični 90 metrov visoki steni na koncu Logarske doline, kjer se je tekom časa oblikoval izjemnen naravni amfiteater. Rinka je zlasti v poletnih mesecih s svojo pršečo vodo prava turistična atrakcija. Nižji prvo in drugo stopnjo si lahko ogledamo na poti na Okrešelj. Slap je pozimi priljubljen zlasti med plezalci po po ledenih slapovih. Slap Rinka se nahaja v regiji Gorenjska, Bovška in Koroška in v podregiji Kamniško-Savinjske Alpe.

Slap Rinka

Družinski izlet: Izlet je primeren za otroke stare 2 do 3 leta. Pot je lahka in kratka, a na njen vseeno naredimo nekaj višinskih metrov. Slap ob dal s svojo pršečo vodo otrokom ob vročih poletnih dnevih veliko veselja. Najpogumnejši se bodo v tolmunu ob vznožju slapa tudi namočili v mrzli vodi.

Zahtevnost: Lahka označena pot.

Oprema: Običajna pohodniška ali lažja športna obutev.

Sprehod. Sprehod. Sprehod.

Slap Rinka: 1164 m
Izhodišče: 1005 m
Višinska razlika do vznožja slapu: približno 100 m

Izhodišče: Zapeljemo se v Luče, preko Kranjskega raka in Podvolovjeka, ali preko Ljubnega ob Savinji, kjer gremo naprej proti Logarski dolini. Kmalu za vasjo Solčava pridemo do križišča, kjer gre levo cesta v Logarsko dolino. Tu, če je potrebno plačamo vstopnino za dolino ter se zapeljemo naprej po cesti. Peljemo se do parkirišča pred Kočo pod slapom Rinka kjer parkiramo.

Sprehod traja manj kot eno uro. Čas hoje okoli izleta. Kaže koliko časa porabimo do cilja.

Časi: 20 minut.

Sezona: Vsi letni časi.

Izlet. Izlet . Izlet .

Vzpon: S parkirišča se sprehodimo do Koče pod slapom Rinka. Od tu sledimo planinskim markacijam, ki nas vodijo po široki markirami pešpoti. Držimo se je vse do vznožja Rinke pod Orlovim gnezdom.

Povratek: Na izhodišče se vrnemo po isti poti.

  Slap Rinka pada ob 90 metrov visoki navpični steni in je s tem eden najvišjih slapov v Sloveniji.