Meniji za izlete po regijah Slovenije
   
  
  Razgledni stolp na Rogli za gps sled ali galerijo pritisni na zgornje ikone
Razgledni stolp na Rogli

Razgledni stolp na Rogli je stal že leta 1934. Bil je lesen, nasledil pa ga je današnji stolp iz jeklene konstrukcije postavljen leta 1956. Na njemu povsod okoli nas zavalovi temno morje pohorskih gozdov. Pohorje je še prav posebej znano po svojih prostranih iglastih gozdovih in orjaških drevesih, ki rastejo na njemu. ...

Za izlete v bližini

pritisni na ikone na zemljevidu

  Display GeoJSON on OpenStreetMap
X Full size image

Razgledni stolp na Rogli je izvrsten predlog za družinski sprehod, saj se z njega vidi preko celega Pohorja.

Družinski izlet: Izlet je primeren za otroke, ki so stari do dve leti, oziroma za tiste, ki so dobro shodili, a jim po potrebi pomagamo pri hoji. Otroci stari 2 do 3 leta bodo sprehod do razglednega stolpa prehodili. Vzpon na stolp bo pri najmlajših zahteval kar nekaj poguma, zato jim pri tem pomagamo. Otroci bodo nagrajeni z enim najlepših razgledov na Pohorju. S stolpa se ob jasnih dneh vidi vse do hribovij na južnih mejah Slovenije.

Zahtevnost: Označen sprehod.

Oprema: Običajna pohodniška, lahko tudi lažja, obutev.

Višinska razlika na sprehodu.

Razgledni stolp na Rogli: 1540 m
Izhodišče: 1474 m
Skupen vzpon: 66 m

Izhodišče: Vozimo se po štajerski avtocesti. Zapustimo jo na izvozu za Slovensko Konjice. Zapeljemo se v Zreče, kjer sledimo prometnim smerokazom za Roglo. Ko po daljši vzpenjajoči vožnji pridemo na Roglo parkiramo na velikem parkirišču pred hotelom Planja.

Prehojen čas na sprehodu.

Časi: Izhodišče - razgledni stolp 20 minut.

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja na sprehodu.

Vzpon: Od hotela Planja na Rogli gremo po desni strani stadiona. Ko pridemo do njegovega konca ga obhodimo levo in nato na robu zavijemo desno. Hodimo po eni od smučarskih prog. Zložno se vzpenjamo, držimo pa se je vse do visokega razglednega stolpa.

Povratek: Na izhodišče se vrnemo po isti poti.