Otok ljubezni

        

 Otok ljubezni iz vasi Ižakovci  - za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone

Otok ljubezni

Otok ljubezni v vasi Ižakovci je jasa na naravnem otoku obdanem z rečnim rokavom. V neposredni bližini je znameniti plavajoči mlin na reki Muri. Opisana pot je zgolj predlog. Sam sprehod si lahko oblikujete sami po svoji želji po raziskovanju. Leži v subregiji, ki jo tvorijo Murska ravan, Lendavske gorice, Goričko in Slovenske gorice. Spada v regijo Severni Panonski svet.

Zahtevnost: Sprehod.

Oprema: Običajna pohodniška oprema.

višina višina višina

Višina: 177 m
Višina izhodišča: 177 m
Višinska razlika:
0 m

Izhodišče: Vozimo po avtocesti Maribor - Lendava. Iz avtoceste zavijemo na izvozu za Beltince, kjer poiščemo odcep za Ižakovce. Pri trgovini v vasi nas smerokaz usmeri proti Otoku Ljubezni, oziroma Mlinu na Muri. Pridemo do večjega parkirišča, kjer parkiramo.

čas hoje čas hoje čas hoje

Časi: Opisana krožna pot nam bo vzela približno 1 uro.

Sezona: Vsi letni časi.

opis poti opis poti opis poti

Vzpon: Od parkirišča gremo po makadamski cesti do Mlina na Muri. Tu nadaljujemo ob reki Muri desno. Šli bomo mimo lesenih hiški, informativnih tabel in klopi zaljubljencev. Po kolovozu nadaljujemo približno 15 minut, ko le-ta zavije desno v gozd stran od Mure. Po približno 10 minutah hoje pridemo do križišča, kjer kolovoz zavije levo. Lahko se sprehodimo po njemu vse do reke Mure. Vkolikor nadaljujemo naravnost kolovoz že po slabih 100 metrih zavija desno. Na temu ovinku zavijemo desno po kolovozu v gozd. Takoj zatem so na naši levi strani njive. Pozorni smo tudi na modre puščice na drevesih. Nadaljujemo naravnost in pridemo do velikih platan, ki spominjajo na nekdanji park. Gremo tudi mimo mostu na Otok ljubezni. Hodimo še vedno naravnost. Pot nas pripelje iz gozda na makadam. Na naši levi strani so njive. Še vedno hodimo naravnost in po nekaj minutah hoje makadam zavije desno. Držimo se ga in kmalu po nekaj minutah hoje nas pripelje na izhodišče.

Sestop: Na izhodišče nas pripelje zgoraj opisana krožna pot.

Pritisni na spodnje sličice.

    Za galerijo pritisni: Otok ljubezni

  Otok ljubezni se nahaja v Prekmurju. Otok je znan po edinem mlinu na reki Muri pri nas.