Izvir Okno

Reka Nerajčica izvira v Oknu, ki se napaja iz hribov Poljanske gore nad Belo krajino. Je prvi večji pritok Lahinje.     Reka Nerajčica izvira v Oknu, ki se napaja iz hribov Poljanske gore nad Belo krajino. Je prvi večji pritok Lahinje.     Družinski izlet do izvira Okno reke Nerajčiceje je del ostalih potepanj po Beli krajini. Napaja se iz hribovja Poljanske gore.
 
 Izvir Okno iz vasi Mali Nerajec - za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone
 
Izvir Okno

Izvir Okno rečice Nerajčice bolj kot družinski izlet predstavlja družinski postanek v naravi, saj se nahaja tik ob glavni cesti, ki skozi vas Mali Nerajec vodi proti Vinici. Je odlično dopolnilo potepanja po krajinskem parku Lahinja. Je obzidan in s kapelico Lurške Marije. Napaja se iz hribovja znamenite Poljanske gore in je prvi večji pritok reke Lahinje. Nahaja se v regiji Dolenjska in podregiji Bela krajina in Kolpa.

Zahtevnost: Sprehod.

Oprema: Običajna pohodniška oprema.

višina višina višina

Višina: 153 m
Višina izhodišča: 152 m
Višinska razlika:
1 m

Izhodišče: Peljemo se po avtocesti Ljubljana-Zagreb. Iz ljubljanske smeri jo zapustimo na drugem izvozu Novo mesto zahod in se držimo smeri za Metliko in Črnomelj. Peljemo se preko Novega mesta in prelaza Vahta do Metlike, kjer nadaljujemo proti Črnomlju. Tu nadaljujemo proti Vinici a le do vasi Mali Nerajec. Tik pred tablo, ki označuje začetek vasi smo na desni strani ceste pozorni na parkirišče in kamnolom. Tu parkiramo.

čas hoje čas hoje čas hoje

Časi: Izhodišče - izvir Okno 3 minute.

Sezona: Vsi letni časi.

opis poti opis poti opis poti

Vzpon: Iz izhodišča, kjer smo parkirali lahko vidimo izvir Okno. Do njega nas po treh ali štirih minutah sprehoda pripelje makadamska cesta.

Sestop: Na izhodišče družinskega izleta se vrnemo po isti poti.

Mobilni pogled:
- za več fotografij pritisni na povezavo Izvir Okno -

7 images

izvir-okno-06

izvir-okno-05

izvir-okno-04

izvir-okno-02

izvir-okno-01

izvir-okno-00

izvir-okno