Brdo pri Kranju

        
 
 Brdo pri Kranju iz glavnega parkirišča - za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone
 
Brdo pri Kranju

Naše najbolj znano protokolarno posestvo Brdo pri Kranju nam ponuja odličen družinski izlet, ki ga lahko v celoti opravimo tudi z vozičkom za otroke. Skoraj 10 kilometrov dolga krožna pot nas vodi povsem ob ograji posestva in je priljubljena zlasti pri rekreativcih in vseh, ki iščejo nekoliko daljši sprehod s pogledom na gore. Srečali bomo številne tekače, sprehajalce in družine z otroki na kolesu, v vozičku ali peš. Navdušil nas bo pogled na mogočni Storžič, Cjanovco, Hudičev boršt, Kriško goro in ostale vrhove Kamniško-Savinjskih Alp. Posestvo leži v regiji Gorenjska, Bovška in Koroška in v podregiji Ljubljanska kotlina in bolj podrobno v podregiji Savska ravan.

Izlet okoli protokolarnega posestva Brda pri Kranju lahko v celoti opravimo z vozičkom za otroke.

Družinski izlet: Izlet okoli Brda pri Kranju je primeren za otroke vseh starosti, saj je pot ves čas povsem položna. Le zaradi njene dolžine bomo najmlajšim po potrebi pomagali ali z nošenjem ali z vozičkom.

Zahtevnost: Sprehod.

Oprema: Običajna pohodniška oprema.

višina višina višina

Višina: 468 m
Višina izhodišča: 460 m
Višinska razlika:
40 m

Izhodišče: Peljemo se po avtocesti Ljubljana - Jesenice, ki jo zapustimo na izvozu Kranj vzhod. Na prvem krožišču gremo ven na tretjem izvozu proti Kranju. Na naslednjem krožišču pri Mercator trgovini gremo ven prvi izvoz v smer Jezerskega. Vozimo se do T križišča pred naseljem Britof, kjer zavijemo levo. Na semaforiziranem križišču v Britofu gremo naravnost, nato pa po glavni cesti skozi naselji Orehovlje in Predoselj do uvoza na posestvo Brdo pri Kranju na desni strani, kjer je urejeno veliko parkirišče.

čas hoje čas hoje čas hoje

Časi: Krožna pot okoli posestva 2 uri.

Sezona: Vsi letni časi.

opis poti opis poti opis poti

Vzpon: S hojo pričnemo tako, da poiščemo izhod iz parkirišča na makadamsko cesto, ki vodi za hotelom ob parkirišču proti gori Storžič in ostalim sosednjim vrhovom tega dela Kamniško-Savinjskih Alp. Pred sabo vidimo gozd posestva in ko pridemo do njega zavijemo desno. Sedaj se držimo ograje posestva vse dokler ne pridemo nazaj na izhodišče. Večina poti poteka po makadamski cesti, le zadnji del poti, ki se prične za trim napravami hodimo po pločniku ob lokalni asfaltirani cesti.

Sestop: Na izhodišče nas pripelje krožna pot.

Pritisni na spodnje sličice.

    Za galerijo (22) pritisni: Brdo pri Kranju
Brdo pri Kranju je naše protokolarno središče okoli katerega vodi dolga sprehajalna pešpot priljubljena med nedeljskimi izletniki.