Meniji za izlete po regijah Slovenije
        
 
 Mrzla dolina iz parkirišča pri Zalogu - za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone
Mrzla dolina

Sprehod do Mrzle doline bi lahko poimenovali tudi vodna pot. Velik del poti hodimo ob reki Ljubljanici. Sprehodimo se po umetnem otoku ob reki in ko pridemo na cilj se sprehodimo še okoli ribnika lokalnega ribiškega društva. Pot poteka ob vznožju Kašeljskega hribovja in Debni vrh, ki se nahaja direktno nad ribnikom od tu izgleda višji. Mrzla dolina se nahaja v regiji Gorenjska, Bovška in Koroška, podpregiji Ljubljanska kotlina in še ožje v podregiji Savska ravan.

Izlet Mrzla dolina lahko do bajerja opravimo tudi z vozičkom za otroke.

Družinski izlet: Opisana pot je primerna tudi za otroke stare do 2 leti. Zlahka se jo da prevoziti z vozičkom za otroke. Prvih nekaj 10 metrov hodimo po ožji pešpoti, nato pa se pot razširi. Če se želimo temu delu izogniti gremo z vozičkom levo po cesti do prvega križišča tik pred mostom čez Ljubljanico, kjer ponovno zavijemo levo.

Zahtevnost: Sprehod.

Oprema: Običajna pohodniška oprema.

Višinska razlika na sprehodu.

Višina: 275 m
Višina izhodišča: 267 m
Višinska razlika:
9 m

Izhodišče: Vozimo se po vzhodni ljubljanski obvoznici. Zapustimo jo na izvozu Ljubljana - vzhod. Zavijemo desno in se po Zaloški cesti vozimo do Zaloga, kjer na semaforiziranem nadaljujemo naravnost. Prečkamo reko Ljubljanico. Približno 200 metrov za mostom čez reko Ljubljanico parkiramo na parkirišču na desni strani ceste tik ob železniški progi.

Prehojen čas na sprehodu.

Časi: Izhodišče - ribnik v Mrzli dolini 30 minut.

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja na sprehodu.

Vzpon: Iz parkirišča gremo skozi ozek železniški podhod. Takoj za njim zavijemo desno. Nekaj 10 metrov hodimo po ožji pešpoti nato pa se pri prvih hišah pot razširi. Hitro pridemo do ceste, kjer nadaljujemo levo. Sprva asfaltna cesta kmalu preide v makadamsko. Držimo se je vse do ribnika v Mrzli dolini, ki je cilj opisanega izleta.
Na poti bomo šli mimo brvi, ki vodi do umetnega otoka, ki ga je uredilo lokalno ribiško društvo. Po lastni želji se sprehodimo po otoku.

Sestop: Na izhodišče nas pripelje krožna pot.