Meniji za izlete po regijah Slovenije

    

  Škratova učna pot na Rogli za gps sled ali galerijo pritisni na zgornje ikone
Škratova učna pot na Rogli

Odpravite se na potep po Škratovi učni poti (spodnji opis se nanaša na marec, 2019)! Poiščite navihanega pohorskega škrata ali Hudo mravljico iz istoimenske otroške pesmice in jo povprašajte, kako ji uspe zgraditi tako velik dom ali za kaj uporablja mravljično kislino. Na postajah vas čakajo poučne table, nekje na poti pa velike lesene pohorske živali.

.................

Družinski izlet: Za večjo motivacijo boste zbirali štampiljke na leseni tablici. Ko zberete svojih 6 štampiljk, dobite še nagrado!
1. Kupite leseno tablico. Dostopna je na recepciji hotela Planja, Sankališču Zlodejevo, baru Uniorček in pri Kolesarsko-pohodniškem centru Rogla.
2. Nagrada:
• Škratov ali Zlodejev magnetek (na vseh prodajnih mestih lesenih tablic) ALI
• sladoled (v Piceriji Planja).
Zanimivosti:
• Škratova učna pot je prejela srebrno priznanje na 26. tekmovanju Moja dežela – lepa in gostoljubna v kategoriji NAJ tematske poti.
• Pohorski škrat ima tudi svojo pravljico. Slikanico lahko kupite na recepciji hotelov na Rogli.
• Napoved: V letošnjem letu bo Škratova učna pot tudi virtualizirana. Preko mobilne aplikacije boste lahko videli živega pohorskega škrata, ki vas bo spremljal na poti.

Zahtevnost: Lahka pot.

Oprema: Običajna obutev.

Višinska razlika na lahki poti.

Najvišja točka na poti: 1517 m

Prehojen čas po lahki poti.

Časi/krožna pot: Hotel Planja – Koča na Jurgovem – razgledni stolp – Hotel Planja: 1 ura.

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja po lahki poti.

Vzpon: Od Hotela Planja se spustimo do športne dvorane, kjer zavijemo v gozd in po gozdni poti nadaljujemo do manjšega lesenega stolpa, kjer se pot začne rahlo vzpenjati. Po poti nas spremljajo oznake pohorskega škrata in poučne table. Pridemo do jase, kjer zavijemo desno proti Koči na Jurgovem. Po makadamski cesti ali po smučišču se vračamo do hotela navzgor. Ko pridemo do vrha povezovalne vlečnice, zavijemo desno v gozd in zagledamo razgledni stolp. Nato se skozi gozd vračamo do Hotela Planja..

Sestop: Na izhodišče nas pripelje krožna pot.