Meniji za izlete po regijah Slovenije

    

 Gradiško jezero s parkirišča ob jezeru- za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone

Gradiško jezero

Okoli Gradiškega jezera je speljana široka in udobna sprehajalna pot, kjer bomo ob sončnih dnevih srečali številne mlade družine, rekreativce in ljubitelje mirnih sprehodov v naravi. Pot nas izmenično vodi skozi gozd in preko travnatih bregov v pokrajino zelo lepo vpetega jezera. Med sprehodom bomo poleg številnih rac videli tudi labode. Hojo okoli jezera bomo zlahka zmogli tudi z ...

Sprehod okoli Gradiškega jezera je primeren zlasti za družine z otroki v vozičku, pa tudi najmlajše, ki so komaj shodili .

Družinski izlet: Velik del položne poti okoli jezera bodo zmogli prehoditi tudi otroci stari okoli dveh let. Za starejše bo hoja še toliko lažja. Kot že rečeno bomo pot zlahka prevozili tudi z vozičkom za otroke.

Zahtevnost: Sprehod.

Oprema: Običajna pohodniška oprema.

Višinska razlika na sprehodu.

Višina: 382 m
Višina izhodišča: 352 m
Višinska razlika:
30 m

Izhodišče: Vozimo se po avtocesti Ljubljana - Maribor. Zapustimo jo na izvozu Lukovica, kjer zavijemo na lokalno cesto desno proti Krašnji in Praprečam, oziroma proti Trojanam. Vozimo do prvega križišča, kjer zavijemo desno čez avtocesto in gremo skozi naselje Zgornje Prapreče do Gradišča pri Lukovici. Tu zavijemo levo in nato sledimo oznakam, ki nas pripeljejo do parkirišča nad jezerom.

Prehojen čas na sprehodu.

Časi: Izhodišče - krožno nazaj na izhodišče 1 ura.

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja na sprehodu.

Vzpon: Iz parkirišča pričnemo s sprehodom poljubno levo ali desno ob jezeru. Okoli jezera je speljana 4200 metrov dolga makadamska sprehajalna pot, ki je zaprta za javni promet. Pot je krožna in nas pripelje nazaj na izhodišče. Občasno se nekoliko vzpnemo, vendar ne preveč niti za vozičke z otroki ali otroke stare okoli dveh let. Po poti deloma poteka tudi daljša Rokovnjaška pot.

Sestop: Na izhodišče nas pripelje krožna pot.