Meniji za izlete po regijah Slovenije
    
  
  Kuk nad Livkom z Livških Raven za gps sled ali galerijo pritisni na zgornje ikone
Kuk nad Livkom

Kuk nad Livkom je najvišji vrh Kolovrata, manjšega pogorja na desnem bregu reke Soče. Vrh je zelo razgleden, našo pozornost pa najprej pritegne hribovita Beneška Slovenija, ki se širi pod nami zahodno od Kolovrata. Pokrajina je hribovita, gozdnata, polna tesnih dolin. Na posameznih slemenih ali ob vznožju gozdnatih vrhov, tam kjer se teren nekoliko položi, se stiskajo majhni ...

Za izlete v bližini

pritisni na ikone na zemljevidu

  Display GeoJSON on OpenStreetMap
X Full size image

Kuk nad Livkom je krajši izlet, ki traja približno 20 minut in je zato primeren tudi za mlajše otroke.

Družinski izlet: Izlet je primeren za otroke stare 2 do 3 leta. Otrokom, ki so dobro shodili bo pot večinoma prestrma, zato jim pomagamo pri hoji. Vrh je razgleden in brez predelov kamor lahko otroci med igro padejo. Na Kuku se nahaja vzletna točka jadralnih padalcev. Njihov vzlet je zelo atraktiven in bo otrokom zagotovo všeč.

Zahtevnost: Lahka neoznačena pot.

Oprema: Lažja, pohodniška obutev.

Višinska razlika na lahki poti.

Kuk nad Livkom: 1243 m
Izhodišče: 1115 m
Višinska razlika: 128 m

Izhodišče: Preko Kobarida ali Tolmina se zapeljemo v Idrsko, kjer nadaljujemo proti vasi Livek. V Livku nadaljujemo z vožnjo proti Livškim Ravnem. Ko se zapeljemo preko naselja smo pozorni na parkirišče levo ob cesti z mizo ter rampo nad parkiriščem (avgust, 2020). Tu parkiramo.

Prehojen čas po lahki poti.

Časi: Izhodišče - Kuk nad Livkom 20 minut.

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja po lahki poti.

Vzpon:S hojo pričnemo po kolovozu za rampo (avgust, 2020). Te poti se držimo vse do približno 20 minut oddaljenega vrha na katerem se nahaja visok RTV stolp. Pot je zaradi sorazmerne strmine večinoma betonirana. Na vrhu gremo desno za RTV objektom in nato po kolovozu levo navzdol. Po približno 20 metrov dolgem spustu pridemo na razgleden rob, kjer se odpre razgled na visokogorje na tem koncu Slovenije.

Povratek: Na izhodišče se vrnemo po isti poti.