Meniji za izlete po regijah Slovenije

    

   Zaliv Svetega Duha za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone
Zaliv Svetega Duha

Zaliv Svetega Duha se nahaja na robu Strunjanskih solin, najsevernejših solin v Sredozemskem morju. Zaliv je eden najlepših na slovenski obali. V njem nas pričaka lepo urejena plaža z dvema pomoloma in precej prostran zelo lepo negovan park. Ta je morda največja posebnost ...

Za izlete v bližini

pritisni na ikone na zemljevidu

  Display GeoJSON on OpenStreetMap
X Full size image

V Zaliv Svetega Duha se lahko odpravimo tudi z vozičkom za otroke, če gremo po strunjanski cesti.

Družinski izlet: Izlet je primeren za otroke stare do 2 leti, oziroma za otroke, ki so dobro shodili. Pot iz Strunjana do Zaliva Svetega Duha ni dolga in je povsem položna. Na otroke moramo nekoliko popaziti pri hoji čez Strunjanske soline ter med kratko potjo med solinami in Zalivom Svetega Duha, saj tu hodimo po lokalni cesti, ki pa ni prometna. Če želimo izlet opraviti z vozičkom za otroke se do zaliva odpravimo po spodaj opisani poti povratka. Sprehodimo se do krožnega križišča, kjer gremo po pešpoti desno mimo avtobusne postaje ter nato naprej po lokalni cesti do Zaliva Svetega Duha (marec, 2024).

Zahtevnost: Kratek neoznačen sprehod, kjer nam orientacija ne bo delala nobenih težav.

Oprema: Lahka športna ali tudi poletna obutev.

Višinska razlika na lahki poti.

Izhodišče: 1 m
Višina: 1 m
Višinska razlika: 0 m
Višinska razlika na poti: približno 0 m

Izhodišče: Po obalni hitri cesti se peljemo proti Portorožu. Za pinijevim drevoredom, naravnim spomenikom, kjer raste 110 pinij na krožnem križišču zavijemo desno proti Strunjanu. Skozi Strunjan se zapeljemo do velikega plačljivega parkirišča v bližini plaže, kjer parkiramo.

Prehojen čas po lahki poti.

Časi: Parkirišče v Strunjanu - Zaliv Svetega Duha: 20 minut, krožen povratek 30 minut.

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja po lahki poti.

Vzpon: Gremo do konca parkirišča, kjer nato držimo levo. Tu se sprehodimo do konca plaže, kjer nato nadaljujemo naprej po pešpoti, ki nas vodi ob robu Strunjanskih solin vse do lokalne ceste. Tu zavijemo desno in po nekaj minutah hoje nas pot pripelje do vhoda v Zaliv Svetega Duha in resorta Salinera.

Povratek: Na izhodišče se vrnemo tako, da gremo iz Zaliva Svetega Duha do ceste po kateri smo prišli do zaliva ter gremo levo proti strunjanskim solina. Ko pridemo do soline ne zavijemo levo na prvotno pot preko solin, temveč se naše ceste držimo naravnost. Te ceste se držimo vse do krožnega križišča. Še pred krožiščem in avtobusno postajo pred njim zavijemo desno na pešpot, ki nas vodi po majhnem mostičku preko kanala. Nato gremo mimo avtobusne postaje ter krožnega križišča, kjer nato prečkamo cesto in nadaljujemo s hojo po pločniku ob cesti po kateri smo se pripeljali do izhodišča. Te ceste se držimo vse do izhodišča.