Meniji za izlete po regijah Slovenije

    

 Sečoveljske soline ob Dragonji - za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone

Sečoveljske soline ob Dragonji

Pogled na Sečoveljske soline je najlepši ob reki Dragonji. Ta južni del solin se imenuje Fontanigge, medtem, ko se severni del solin, kjer sol še pridelujejo imenuje Lera. Ko plačamo vstopnino nas pot vodi po makadamski cesti ob reki Dragonji in vznožju hribovitega Savudrijskega rta na drugi strani reke in je zato primerna tudi kot družinski izlet z vozičkom za otroke. Na temu koncu so ...

Za izlete v bližini

pritisni na ikone na zemljevidu

  Display GeoJSON on OpenStreetMap
X Full size image

Zahtevnost: Sprehod.

Oprema: Običajna pohodniška oprema.

Višinska razlika na sprehodu.

Višina: 1 m
Višina izhodišča: 1 m
Višinska razlika:
0 m

Izhodišče: Mimo Portoroža in skozi Sečo se pripeljemo do mejnega prehoda Sečovlje. Prečkamo ga in po nekaj sto metrih vožnje tik pred reko Dragonjo in pred mejnim prehodom na hrvaški strani zavijemo desno na makadamsko cesto. Z vožnjo nadaljujemo vse do zapornice, ki označuje vstop v krajinski park Sečoveljskih solin, kjer parkiramo.
Do mejnega prehoda se lahko pripeljemo tudi tako, da v Kopru zavijemo iz avtoceste na izhodu za Pulj/Pulo, Poreč in Šmarje in nadaljujemo z vožnjo vse do naselje Dragonja, kjer zavijemo desno proti Sečovljam.

Prehojen čas na sprehodu.

Časi: Izhodišče - konec solin 50 minut.

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja na sprehodu.

Vzpon: Od izhodišča do cilja hodimo po makadamski cesti, ki nas vodi med reko Dragonjo na levi strani in solinami na desni strani. Približno na začetku zadnje četrtine poti pridemo do križišča, kjer nas cesta vodi do slikovitega solinarskega muzeja. Nato se po isti cesti vrnemo nazaj do Dragonje in s hojo nadaljujemo naprej. Na koncu solin zavijemo desno in nato po nekaj 100 metrih hoje ponovno desno. Tu je urejeno manjše kopališče. Na prospektu solin je tu označena krožna pot do solinarskega muzeja, kar je možno v primeru, da je pot vzdrževana, sicer se moramo na izhodišče vrniti po isti poti.

Sestop: Na izhodišče se vrnemo po isti poti.