Meniji za izlete po regijah Slovenije

         

  Trubarjeva domačija za gps sled, galerijo pritisni na zgornje ikone
Trubarjeva domačija

Trubarjeva domačija je dobila ime po Primožu Trubarju, kot je zapisal Zvone Štrubelj, božje daru zaradi katerega smo danes Slovenci Slovenci, ne pa zgolj anonimna raja kateregakoli, zahodnega ali vzhodnega, severnega ali južnega "herrenvolka". Po njem in z njem smo narod, slovenski narod. Primož Trubar je živel v renesansi, dobi, ki jo je zaznamoval prehod iz srednjega ...

Trubarjeva domačija bo še posebej všeč otrokom, saj so tu igrala, pritegnil pa jih bo tudi breg reke Rašice.

Družinski izlet: Sprehod po dvorišču in parku okoli Trubarjeve domačije je primeren tudi na najmlajše otroke, ki so komaj shodili. Sprehod lahko opravimo tudi z vozičkom za otroke. Tu se nahaja tudi nekaj igral, vendar moramo biti na najmlajše otroke ves čas pozorni, da ne padejo v vodo, saj jih bo pritegnil zelo lep breg reke Rašice, ki teče mimo domačije. Prav tako je preko dvorišča domačije speljan sorazmerno širok mlinski kanal, ki je za najmlajše zlasti ob visokih vodah prav tako lahko nevaren. Del domačije sta tudi manjši muzej in krčma.

Zahtevnost: Sprehod.

Oprema: Lahka obutev.

Višinska razlika na sprehodu.

Višina: 483 m
Višina izhodišča: 483 m
Višinska razlika: 0 m

Izhodišče: Vozimo se po regionalni cesti Ljubljana - Kočevje. Ko gremo mimo table, ki označuje začetek naselja Rašica smo pozorni na smerokaz za Trubarjevo domačijo, desno 200 metrov. Ko pridemo do križišča zavijemo desno in parkiramo levo na velikem urejenem parkirišču tik pred Trubarjevo domačijo.

Prehojen čas na sprehodu.

Časi: Sprehod po dvorišču in parku Trubarjeve domačije 10 minut.

Sezona: Vsi letni časi.

Prehojena razdalja na sprehodu.

Vzpon: Po lastni želji se sprehodimo preko dvorišče Trubarjeve domačije in parku ob reki Rašici.

Sestop: /